Комплект чанта и обувки – да или не?

В тази публикации ще ти разкрием златните правила на някои от жените сочени за модни икони.

Направихме проучване по тази тема и събрахме на едно място мненията на влиятелни модни марки, икони и списания.  Ето какво научихме за една от най-големите модни дилеми, а именно да съчетаем ли чантата с обувките или не.

Кога е необходимо да съчетая перфектно обувките и чантата?

Ще отговорим доста обобщено, но и много точно на въпроса кога задължително трябва да съчетаеш перфектно обувките и чантата, за да постигнеш елегантен външен вид.

  • Ако са те поканили на официално или фирмено пари, на сватба или друго строго елегантно събитие.
  • Ако искаш да си направиш семеен портрет или друга важна снимка и да изглеждаш модерно на нея дори след 15 години

Защото единственото нещо, което никога не излиза от мода е елегантността!

Да вземем пример от една истинска принцеса – Кейт Мидълтън!


По време на официални събития тя винаги съчетава обувките и чантата си перфектно, не само като цвят, но също и като материал. 

Понякога, за да изглежда още по-добре, тя съчетава обувките и чантата си със същия цветен акцент в облеклото.

Кейт ни дава още един важен съвет, за официални събития винаги избирайте клъч.

Перфектното съчетаване на обувките и чантата не е запазена марка само за принцеси и кралски сватби.  Можеш да носиш перфектна комбинация от обувки и чанта и в твоето ежедневие.  Когато носите цветен тоалет с различни пластове и принтове, съчетанието от черни обувки и черна чанта ще направи визията ти много по-стилна и изрядна.

Кога НЕ трябва да съчетаваме перфектно обувките и чантата

Просто правило Ако носиш обувки с флорални мотиви в червено, зелено, синьо и жълто, чантата ти може да бъде едноцветна, само избери един от съдържащите цветове.

Ако носиш чанта с взаимноизключващи се цветове (Color-blocking) в бяло, червено и синьо, обувките ти трябва да бъдат бели, червени ИЛИ сини.

Майстори на модата са тези от нас, които носят цветни тоалети с обувки и чанти, които рядко съвпадат, но успяват да ги съчетаят перфектно с някой детайл от облеклото, правейки всичко да изглежда като скица на моден дизайнер.

Същото важи в пълна сила за Амал Клуни. Тя никога не съчетава обувките и чантата, но нейните тоалети винаги изглеждат невероятно.

Как да съчетая контраста?

Пристрастена ли си към ежедневната бейсик визия?  Време е да нарушиш правилата!

Обикновената, неутрална, бейсик визия е перфектна, за да накараш чантата или чифт обувки да се откроява с цвят, който контрастира на целия тоалет. Например бяла риза и дънки , съчетани с цветна чанта кара облеклото да изглежда свежо и стилно.

По същия начин и облекло в изцяло неутрални цветове може да бъде разчупено от цветна чанта или обувки.

Този начин на обличане е идеален за всеки ден. Контраста или съчетанието между в обувките и чантата могат да дадат настроение на скучното облекло, а защо не и на скучен ден. 😉

Златни правила, които да следваш, когато нарушаваш  правилата!

Бъди внимателна! Това, че вече модата не диктува да съчетаваме перфектно обувките и чантата, не означава, че няма никакви правила.

  • Обувките и чантата не трябва непременно да бъдат еднакви, но е добре поне да си отиват едно на друго.
  • Обувките и чантата не трябва да имат различни шарки и цветовете им трябва да си съвпадат (Опитай с жълто и зелено, но забрави за оранжево с червено).
  • Никога не носи летни обувки със зимна чанта (или обратното ). Например, сламена чанта с ботуши – ще изглежда ужасно.

Когато погледнеш чифт обувки, вероятно можеш да кажеш дали те са по-скоро подходящи за сватба, за офиса, за плажа, за фитнес, или за всеки ден. Същото важи и чантата, така че просто се опитай да ги съчетаеш по стил. 

              Можем да обобщим тези няколко основни правила в едно изречение: Бъди последователна и не забравяй да изразиш своя собствен стил. Това е истинската тайна, за да изглеждаш невероятно!