Абитуриентски обувки според роклята

 

Неща, които да съобразиш при избора на абитуриентски обувки

Роклята ти изчистена ли е, или ангажираща?


Рокля ти едноцветна ли е, или има различни принтове? Декорирана ли е с мъниста или дантела?  Една изчистена рокля може да бъде съчетана с по-смели обувки, докато декорираната с различни елементи рокля или пък цветна такава, предполага по-семпли обувки.

Роклята ти къса ли е, или дълга?


Роклята ти къса или дълга е? А може би има цепка? По тялото ли е, разкроена или русалка? Ако роклята ти е къса или има цепка, означава, че обувките ти ще бъдат по видими. Това ти дава възможност да изразиш собствения си стил и да покажеш чифт невероятни токчета.  Ако роклята ти е дълга обаче, обувките ти няма да се виждат особено. Дори да заложиш на нещо удобно и семпло, едва ли някой ще забележи.

Акценти и бижута в златно или сребристо?


Роклята ти има ли мъниста или друга декорация в златно или сребристо? Дори да няма, вероятно знаеш какви ще бъдат бижутата ти? Да съчетаеш тези акценти с златни или сребристи обувки ще бъде отличен избор. Не забравяй, че това зависи и от цвета на роклята. За тъмносиня рокля избери сребърно, за бяла избери златисто, черното ще изглежда добре в комбинация и с златно, и със сребърно.

Височината на тока, ключов момент за бала!


12-сантиметровите токчета изглеждат много яко, така е! Ефектът от невероятните обувки обаче ще бъде съсипан, ако се чудиш как да направиш крачка с тях и се поклащаш несигурно от колата до входа. Ако не се чувстваш комфортно с обувки на ток можеш да избереш такива с по-нисък ток или модел на платформа. Не забравяй да тренираш походката си и преди бала, носи обувките си в къщи, за да свикнеш с височината, преди да се облечеш в тясна и дълга до пода рокля. Ще бъде бонус, ако можеш да сложиш чифт меки пантофки в чантата си или просто някой да ти ги донесе след официалната част.

Заложи на сигурно, когато не си сигурна

  • Златни или сребърни обувки – достатъчно бляскаво, за да направи тоалета ти елегантен, в съчетание с елементи от роклята или бижутата ще изглеждаш неузнаваемо и стилно.
  • Бежови обувки – вървят с почти всеки цвят рокля, ще издължат значително краката ти и като бонус, можеш да ги носиш отново.
  • Обувки с отворени пръсти – подходящи са за сезона на баловете, май е отличен месец за този тип полуотворени обувки.  Плюс това можеш да покажеш своя педикюр!
  • Черни обувки – подобно на задължителната малка черна рокля и черните обувки вървят на почти всяка рокля в тъмен цвят. За пастелните цветове се придържай към по-светли обувки.

Направи обувките си акцент в твоя тоалет за бала

Контрастен цвят!

 Бъди дива и луда с блясък ни ярки цветове! Използвай палитра, за да избереш цвета, който най-много ще се откроява от роклята ти. Съчетай яркочервени обувки с пастелна рокля или супер искрящи неонови обувки с черна рокля.

Кецове или ботуши! 

Кой казва, че на бала трябва да носиш токчета? Добави доза кънтри шик с каубойски ботуши или рокерски завършек под ефирната рокля. Не само, че ще се чувстваш по-удобно, но и ще се откроиш сред останалите, идеален избор за тези, които буквално са алергични към стилето обувки.