Как се носи дамска чанта

Как се носи дамска чанта

Как да изберете подходяща чанта

Дамската чанта е аксесоар, който е необходим на всяка дама. За да, се върже с визията ти, обаче е необходимо да обърнеш внимание на следните ни съвети:

  • Ако си висока и стройна, не залагай на малки чанти и клъчове. За теб са подходящи големите и обемни чанти тип “шопър”, за да изпъква заедно с теб. За вечерна чанта ти препоръчваме “средно големи официални чанти”. 
  • В случай, че спадаш към по-дребните и оформени дами, ти със сигурност не трябва да излизаш с чанта по-голяма от теб самата. Или иначе, казано, избягвай чанти, които са твърде широки и високи, или пък малки чанти с дълги дръжки. За теб са най-подходящи малките раници и средните чанти с къси дръжки, а ако се чудиш каква вечерна чантичка ще ти пасне, то това е клъча!

 

Дамска чанта и обувки. Класика!

Всички дами знаем, че чантата е най-добре да отива на обувките. Но, дали е така наистина или това е просто отшумял мит?

Представи си, че си облечена с оранжева рокля, черни обувки и оранжева чанта. Запази картинката в главата си, а сега си помисли как би изглеждала с със същата рокля и обувки, но с черна чанта. Как ти се струва? Именно, това как чантата изцяло променя визията ти, съчетавайки ги с обувките, е знак, че това не е просто мит, а чисто правило при избора на чанта.

Как се носи дамска чанта

Чанти от естествена кожа

Чантите от естествена кожа са изключително добра инвестиция, тъй като със сигурност няма да се износят лесно. Предимствата им са, че не се късат дори след години използване, дръжките им са много по-здрави и ще издържат дори на по-голямо натоварване. Но, струва ли си да платиш скъпо, за нещо, което в един момент може да ти омръзне? Също така, естествената кожа не позволява разнообразие от цветове, което значи, че няма да имате много избор. Ако и ти като нас, обичаш да сменяш чантите си всеки ден, не залагай на естествените и скъпи материали, щом опира до избор на чанта.

Как се носи дамска чанта

Чанти от ЕКО кожа

Дамските чанти от еко кожа са отлично решение за дамите, които искат да притежават голям брой чанти в гардероба си. Освен това, еко кожата може да бъде в различни цветове и дизайни, тъй като материала е много по-гладък и го позволява. Цената при тези чанти, е доста по-ниска, но при правилна грижа и те могат да се запазят здрави за по-дълго време. 

Как се носи дамска чанта

Голяма, средна или малка чанта за ежедневието?

 Ако, носиш само най-необходимите за една дама неща, то естествено, че за теб е подходяща средна и удобна чанта, също така и малка раничка с едно голямо отделение. Ако, обаче си свикнала да носиш половината си тоалетка, то ти трябва да заложиш на голяма, широка и здрава чанта. Ако, пък понякога не ти се носи чанта и искаш да излезеш просто с телефон, портфейл и ключове, може да заложиш на малките чантички тип “месинджър” или “багета”.

Как се носи дамска чанта
Как се носи дамска чанта

Почистване на чанта

Може би, много дами подценяват почистването и поддръжката на чантите си, но именно така, се скъсява живота на материала от който, тя е изработена. Препоръчваме ти, винаги в себе си да имаш мокри кърпи, за да забързваш чантата, когато се наложи. Относно препарати и начини на почистване, не препоръчваме да се перат в перални машини, а по-скоро само на ръка със специални препарати. 

“Зад всяка успешна жена, стои една невероятна чанта”.

Разгледай предложенията от ARMADA и съчетай с най-красивите си тоалети!