Популярност на дамските боти

Ботите вероятно са едни от най-популярните дамски обувки, дефиницията им е сравнително свободна, като всяка затворена обувка, покриваща глезена, би могла да се категоризира като бота. Не трябва обаче да се бъркат с късите ботуши, стигащи до 3-4 пръста над глезена. Този страхотен тип есенно-зимни обувки е познат още от 1800г., когато е бил ползван от жените, като обувка с която да вършат ежедневните си задължения. Днес ботите се произвеждат в широка гама от модели, материали и цветове, което ги прави страхотен избор за по-хладните дни. Именно голямото разнообразие на пазара и удобството, слагат ботите сред задължителните видове обувки за една жена, а и не само.

Дамски боти Речник на обувките

Видове дамски боти

Гумени боти

Какво си представяш, когато чуеш “гумени боти”? Най-вероятно си мислиш за онези, широки боти с бомбе, които бабите ни са използвали за градината, когато на вън е мръсно и кално. Не! Гумените боти станаха хит, през последните години, за по-хладните и дъждовни месеци. На пазара се предлагат най-различни модели и разцветки, които да паснат на твоето есенно облекло. Този тип обувки, се съчетават идеално с тесни дънки и яке тип “парка”.

Дамски боти Речник на обувките
Дамски боти Речник на обувките

Боти от естествена кожа

За по-студените и снежни дни естествената кожа е идеален избор, щом се отнася до боти или ботуши. В момента се предлагат най-различни модели изработени от естествени материали, но за съжаление не са толкова богати на цветове. Ботите от естествена кожа, обаче са по-устойчиви на износване и може да се носят с години наред.

Велурени боти

Велурът, представлява обърнатата, вътрешна страна на кожата (най-често телешка), като е необходима специална обработка, за да се получат гладки и меки влакна. Обикновено, велура не пропуска вода и успява да запази телесната температура. Велурените боти се съчетават идеално, с по-спортно елегантни облекла, като може да опиташ да сложиш черен, тесен панталон, кожен колан и пуловер, който да подпъхнеш. Добави и малка дамска чанта и може да ни благодариш!

Дамски боти Речник на обувките

Боти на платформа

Ботите на платформа са много удобни за дамите, които искат да изглеждат елегантно, но и не се уморяват от високите обувки. Този тип боти, могат да се съчетават с тесни панталони или дънки, с дълго палто, увит шал около врата и кожени ръкавици. Обещаваме ти, че с тази визия ще се чувстваш страхотно!

Дамски боти Речник на обувките

Боти на висок ток

Високият ток винаги е изразявал женската увереност и сила. Но, дали е удобен, щом се отнася до боти и ботуши? Ако, избираш високи боти, трябва да внимаваш с дебелината на тока. Не избирай тънки токове, защото когато на вън е много заледено и студено, тока може да те предаде. Залагай на по-дебели и здрави токове, по възможност с предна платформа за повече стабилност.

А, ако, ти се е приискало да се сдобиеш с нови, красиви и качествени боти, ела на сайта ни и си избери модел!