Анатомични чехли

Анатомични чехли

Анатомични чехли

Кои чехли са анатомични?

Понятието “анатомични чехли” се отнася до всички чехли с анатомично оформена вътрешна стелка. Тоест, такава с ясно оформени издутини и възвишения, подобни на възглавнички и адаптирана към анатомията на ходилото. Този тип подложки не само поддържат стъпалото, но и допринасят за релаксация при ходене и стоене. Те също могат да имат болкоуспокояващ ефект при проблемни крака и неправилно положение. Най-голямото предимство е, че укрепва мускулите на краката и стимулира кръвообращението, което може да доведе до съживяване на краката и релаксация при носене анатомични обувки.

Анатомични чехли от естествена кожа

Всички знаем, че естествената кожа, винаги е била предпочитана, заради добрите си качества и удобството, което създава. Щом се отнася за чехли, особено когато те са работни, естественият материал винаги  е с предимство, тъй като кожата няма да позволи на краката да се изпотяват и ще ги запази сухи, освен това и устойчивостта на износване е много по-голяма. 

Анатомични чехли на платформа

Анатомичните чехли на платформа най-често се изработват меки, въздушни възглавници, които олекотяват ходенето и стоенето на крак. Височината на подметката при такъв тип “сабо” най-често е около 5см. Обувките са подходящи за работа на крак и се търсят най-често от зъболекари, медицински лица или фризьори.

Анатомични чехли

Приложение на анатомични чехли

Този тип чехли са подходящи за медицински заведения, детски градини, дентални центрове, производствени бази или вкъщи и ежедневието. Те са изключително удобни и не уморяват краката дори след часове.

Анатомични чехли с въздушна камера от ARMADA

 Ние в ARMADA искаме да сме ти изцяло полезни и да удовлетворим всяка твоя нужда, щом опира до обувки. За това ти предлагаме да разгледаш нашите модели от анатомични чехли. Те са изработени от мека ЕКО кожа, която няма да ти създава дискомфорт, меки възглавнички в зоната на петата и пръстите, а също така и въздушна, здрава камера, която ще омекотява всяка твоя стъпка. 

Разгледай наличните ни модели, или се свържи с наш консултант, който ще те насочи в избора!