Първите гумени боти в света

Гумените ботуши за първи път правят своя дебют на краката на Артър Уелсли във Великобритания в началото на 19 век. Известен още като херцога на Уелингтън, е носил хесенски ботуши. Хесенските ботуши, са изработвани от телешка кожа, с леко заострен връх, височина до коляното и пискюл на върха. Мислейки, че може да ги подобри, Уелсли е помолил един обущар да направи модел само за него. Идеята му е била да премахне тапицерията около прасеца, да скъси височината. И така резултатът, известен като Wellingtons, бързо се наложил сред британската аристокрация и името “wellies” се помни и до днес. Основната идея на ботите е била да пази краката сухи, когато времето е мокро и кално, а към днешна дата, тези обувки стават все по-модерни и се харесват от хиляди дами.

Дамски гумени боти Съвети

Както сега, така и в миналото, този тип зимни обувки са се носили с дебели чорапи и чорапогащници, тъй като нямат вътрешна подплата и не могат да създават топлина на краката. Тяхната цел е да запазят краката ти сухи, но не и да ги топлят.

Дамски гумени боти Съвети

Съвременни гумени боти

Съвременните гумени боти и ботуши, далеч не служат само, за да предпазят краката ти от водата и калта в лошото време. Моделите, които днес се произвеждат се правят с различни дизайни, дължини, височини на подметката и цветове. Много известни марки обувки направиха модна линия за гумени боти и спечелиха милиарди в сметките си. А, освен това спечелиха и доверието на своите клиенти. Ние от ARMADA ще ти докажем, че можеш да ги съчетаваш с различни тоалети и аксесоари и да си в крак с модата и новите тенденции.

Дамски гумени боти Съвети

Гумени боти и плетиво

Разбира се, че през по-студените месеци от годината всички залагаме на плетените и топли дрехи, но знаеше ли, че можеш да съчетаеш любимият си пуловер с красиви гумени боти? Повярвай ни, комбинацията на двете е просто уникална. Можеш да добавиш и дълъг шлифер с колан, който да стегнеш около талията, не забравяй само, че в този случай е хубаво да бъдеш с по-тесни дънки, които да подчертаят краката ти, като подпъхнеш крачолите в ботите, уверяваме те, че ще изглеждаш страхотно.

Дамски гумени боти Съвети

Гумени ботуши с рокля

Пробвала ли си да носиш рокля с дълги гумени ботуши? Не? Ами, сега е момента да опиташ. Сложи си къса, зимна рокля или пък кожена пола, добави риза, която да подпъхнеш и обуй дълги гумени ботуши до коляното. Може да добавиш и позлатени бижута, за повече блясък и малка дамска чанта тип “клъч”. Пусни косата да пада свободно и излез, за да събираш погледи!

Дамски гумени боти Съвети

Нека ти дадем и още един съвет. Не забравяй, че шалът е много важна част от есенните ти тоалети. От своя страна гумените ботуши се съчетават идеално с шал или ръкавици, за това експериментирай с различни аксесоари, те никога не са излишни!

А, тук може да разгледаш нашите предложения за теб.