Как да почистим велурени обувки Съвети

Как да почистим велурени обувки

В гардероба на всяка дама трябва задължително да има поне един чифт велурени обувки или боти. Те се съчетават идеално с почти всякакви тоалети, а освен това могат да запазят краката сухи, стига велура да е по-високо качество. Важно е, обаче да знаеш и как да почистваш своите обувки от велур, за това ние от ARMADA ще ти дадем няколко ценни съвета, за да запазиш обувките си чисти и нови за по-дълго време. Можеш да опиташ някои от методите за почистване и да видиш кой ще работи най-добре при теб.

Как да почистим велурени обувки Съвети

Необходими почистващи средства

  1. Четка за велур
  2. Ябълков оцет
  3. Памучна кърпа
  4. Хартия
  5. Пила
  6. Обезмаслител за велур
  7. Велурен каучук
  8. Гума за молив
Как да почистим велурени обувки Съвети

Почистване с четка за зъби

Винаги, когато почистваш велур, той трябва да бъде сух. Това е задължително, за да може петната, които има да се виждат добре. Ако случайно, обувките са влажни е хубаво да ги подсушиш с леки движения на долу в посока на велура. След като ги подсушиш, вземи четка за зъби, потопи я във вода и с леки търкания, отново по посока на велура се опитай да премахнеш петната. Ако са повърхностни ще се махнат без препарати.

Памучна кърпа и ябълков оцет

Вземи памучна или микрофибърна кърпа и ябълков оцет. Потопи края на кърпата в купата с оцет и започни да търкаш велура напред и назад. Не се притеснявай, ако цвета на обувките леко се променим това е нормално. След като изсъхнат, оцета ще се изпари и цвете ще се възвърне. 

Как да почистим велурени обувки Съвети

Премахване на твърди частици и дъвки

За да отстраниш дъвка или по-засъхнали петна от велура, можеш да използваш гумичка. Нужно ти е само малко търпение, търкане докато петното не изчезне и четка с по-твърди косми, за да отстраниш остатъка от гума по велура.

Как да почистим велурени обувки Съвети

Професионално почистване у дома

Горе изброените методи, са по-трудни за изпълнение и ще ти отнемат повече време. Но, ако искаш да инвестираш в обувките си с цел да ги запазиш нови за по-дълго време, то ти препоръчваме да си закупиш специален обезмаслител за велур, масло за велур, специални четки и кърпи, с които да почистваш обувките си много по-лесно и бързо. Методите са същите, но времето ще бъде много по-кратко.

Как да почистим велурени обувки Съвети

А, тук можеш да разгледаш нашите велурени предложения!