Кой е измислил обувките на ток Любопитно

Кой е измислил обувките на ток

Всички знаем, че обувките на ток са най-голямото оръжие на една жена. Но, кои са първите токчета и на кой трябва да бъдем благодарни, че ги има и сега? Тъй като, на нас ни беше изключително интересно да научим това, решихме да го споделим с теб. Ще ти разкажем и кои са най-удобните и подходящи за всяка фигура или тоалет токчета, за да ги добавиш в колекцията си, ако още ги нямаш!

Кой е създателят на високите токчета?

Роже Вивие, френски моден дизайнер  е изобретил обувките на ток още през миналия век. Негов приятел, го помолил да направи примерен дизайн на обувки и така Вивие открил своя талант. През 30-те той започнал да работи с известни марки и като  Pinet и  Bally, Miller, Rayne и Turner. Но, едно от най-големите му постижение било да работи заедно с Кристиан Диор. Именно, името на Вивие, било първото, което се появило на обувките заедно с логото на Диор.

Кой е измислил обувките на ток Любопитно

Бежови обувки на ток

Бежовите обувки на ток са отлично решение за всяка дама, която не знае какви обувки да обуе. Този нюанс на кафявото е в неутралната гама и се съчетава идеално с всеки друг цвят. Ако ти се налага да се обличаш по-елегантно за работа, но не искаш да си строго официална, то определено обувки на среден, квадратен ток с черно сако и елегантен панталон, ще бъдат перфектната офис визия. Друг начин по който можеш да съчетаваш бежовите си токчета е с къса бяла рокля и кожено яке, ако визията ти е по-ежедневна. Съветваме те само, да почистваш обувките си по-често, за да ги запазиш чисти, защото цветът е светъл и лесно се замърсява.

Кой е измислил обувките на ток Любопитно

Високите токчета като част от ежедневието

Високите токчета са един от най-търсените „модни аксесоари“. Те са символ на женственост, елегантност, страст и красота. Често се носят от жени, които искат да покажат социалният си статус, престиж и власт, която притежават. Високите обувки могат да се носят както с официални тоалети, така и с по-ежедневни. Моделите в наши дни са най-различни по цвят, дизайн и качество, за това бъди внимателна, когато избираш токчета за себе си, на първо място гледай да ти бъдат удобни.

Кой е измислил обувките на ток Любопитно

Стилето

Знаеше ли, че точно обувки „стилето“ са единствените, които могат да бъдат съчетани с всякакъв тип дреха и отново да ти придават ефекта, който търсиш? Тези елегантни, заострени, женствени и стилни обувки са подходящи за всяка женска фигура и височина. Формата им подчертава отлично глезена и именно за това „стилето“ са смятани за най-съблазнителните обувки. С каквото и да ги съчетаеш, никога няма да сгрешиш, за това ако все още нямаш чифт в гардероба си, побързай да си вземеш!

Кой е измислил обувките на ток Любопитно

Да правя обувки, които жените носят, които ги окриляват, които ги карат да мечтаят – това е моята сбъдната мечта.“

-Роже Вивие